Alábélelés

Teljes vagy részleges fogpótlások alkalmazása során, hosszabb-rövidebb idő elteltével, az eltávolított fogak miatt, az íny sorvadni, összehúzodni kezd. Ennek következtében a pótlás viselése  kényelmetlenné, zavaróvá válik, hiszen nem fog teljesen igazodni az íny vonalához. A alábélelés segítségével azonban ez a probléma is gyorsan és egyszerűen korrigálható.

Az alábélelés lehetővé teszi, hogy a fogpótlások anélkül legyenek kiegészítve, az ínyhez igazítva, hogy bármiféle sérülés keletkezzen rajtuk. Ilyenkor, a legtöbb esetben, nincs szükség egy új pótlás készítésére, csak a már meglévő átalakításra. Ez nem csak anyagilag, hanem várakozási időben is igazán kedvező, hiszen hamar elkészíthető a javítás. Az alábélelésnek köszönhetően a pótlás ismét stabil és kényelmes viselést biztosít.

Az alábéleléssel ellátott fogpótlás abból a szempontból is sokkal előnyösebb, mint az újonnan készített pótlás, hogy nem kell átesni ismét a pótlás megszokásának fázisán, hiszen a már régi, bevált, de újra stabil fogpótlást lehet használni. A nem pontosan illeszkedő fogpótlás nem csak kényelmetlen és zavaró lehet, de akár meg is sértheti az ínyt, így fontos az alábélelés, hiszen megelőzhetünk további sérüléseket, szövődményeket.

Az elvesztett fogak nem csak az egészségre, hanem az önbizalomra is káros hatással lehetnek, azonban az alábélelés remek megoldást nyújt a problémára. A megfelelően kivitelezett és kialakított alábélelés lehetővé teszi, hogy pótlás pontosan és precízen illeszkedjen az állcsontgerincre. A minőségi és tartós alábéleléseknek köszönhetően mosolya ismét teljes és ragyogó lesz.