Bölcsességfog húzás

Dunakeszi klinikánkon kiválóan képzett szakembereink több tízéves gyakorlattal és elhivatottsággal rendelkeznek, bármilyen fogászati probléma esetén megtalálják az optimális kezelési eljárást pácienseink részére. Gyakran alkalmazott fogászati kezelés a bölcsességfog húzása.

A bölcsességfogak általában 20-as évek elején nőnek ki, azonban a folyamat nem mindig zökkenőmentes. Gyakori még a bölcsességfogak szuvasodása, illetve problémát jelenthet, ha a bölcsességfog nem megfelelő helyzetben nő. Ilyenkor szükséges a bölcsességfog húzása, mivel a vízszintesen vagy ferdén elhelyezkedő fogak az összes előttük álló fogat nyomják előre, ami  harapási rendellenességhez, torlódáshoz is vezethet, emellett a szomszédos fogakban is kárt tehet.

A bölcsességfog húzása a fog elhelyezkedésétől függ. A fogínyt teljesen áttört fog eltávolítása úgy zajlik, mint bármely más fogé, azonban ha a bölcsességfog nem vagy csak részben törik át az ínyt, a beavatkozás szájsebészeti úton történik. Ezek a fogak gyulladást, rosszabb esetben cisztákat is okozhatnak, azért érdemes ezeket a fogakat mielőbb eltávolítani.