Fogfehérítés

A különböző fogászati kezelések sokszor megrémítik a betegeket és nem szívesen látogatnak el a rendelőkbe, kizárólag ha már nagyon nagy a probléma. Azonban sokan elfelejtik, hogy a mai modern eszközöknek és a nagy szatudással rendelkező orvosoknak köszönhetően a kezelések szinte teljesen fájdalom mentesek és kizárólag a mi egészségünket szolgálják. Fogaink egészsége mellett természetesen még esztétikai szempontból is előnyösek lehetnek a különböző kezelések. Az ilyen kezelések egyre szélesebb körben elterjedtek és ezek közül is a legkedveltebb a fogfehérítés.

A fogfehérítés (a mai trendeknek köszönhetően) az egyik leggyakrabban igénybevett esztétikai fogászati kezelés. A fogfehérítésnek köszönhetően fogaink nem csak szépek és ragyogóak lehetnek ismét, hanem egészségek is, hiszen a fogak elszíneződésének rengeteg kiváltó oka lehet. A nem a megfelelő módon és rendszeresen ápolt fogak elszíneződhetnek, sárgássá válhatnak, de az elöregedett fogtömések, gyógyszerek, dohányzás és különböző ételek, italok fogyasztása miatt is elveszthetik fehérségüket fogaink. A maradandó fogak azonban természetüknél adódóan is lehetnek sötétebb színűek. Ezek okok javítására ad lehetőséget nekünk a fogfehérítés, amelyet elvégezhetünk mi magunk is otthon vagy a fogorvos a rendelőben.

Az otthoni fogfehérítés és rendelői fogfehérítés is általában hasonló anyagokat használ, csak természetesen nem olyan koncentrációban. Az orvosi fogfehérítés sokkal tartósabb, hatékonyabb eredményt garantál rövidebb idő alatt, mint az otthoni, hiszen a fogorvos professzionális anyagokat használ a hibátlan végeredmény elérésének érdekében. Az otthon alkalmazott fehérítő megoldásokat sokkal hosszabb távon kell végezni, hogy valóban észlelhető eredményt érjünk el, míg közvetlenül egy fogászati fehérítő kezelés után már látható lehet az eredmény.

Más fogászati kezelésekhez mérten a fogfehérítés is fájdalommentes, így még azok is nyugodtan igénybevehetik, akik esetlegesen tartózkodnak a fogorvostól. A megfelelő ápolás mellett a fogak fehérségét hosszú távon meg lehet tartani. Ennek köszönhetően mosolyunk nem csak egészséges lesz, hanem ragyogóan fehér is.