Fogkő eltávolítás

A különböző fogászati betegségek sokszor nem csak egészségügyi, hanem esztétikai problémákat is okozhatnak. Ezek nem csak szervezetünkre, de önbizalmunkra is rossz hatással lehetnek. Azonban nem kell kétségbeesni, hiszen a gyorsan fejlődő technikáknak és a magasan képzett fogorvosoknak köszönhetően, minden probléma könnyen és hatékonyan megszüntethető. Ezen kezelések közé tartozik többek között a fogkő eltávolítás is.

Sokan bele sem gondolnak, de a fogkő nagyon sok, kellemetlen problémát okozhat. Az el nem távolított fogkő, amellett, hogy elszínezi a fogakat, többek között még ínygyulladást, ínysorvadát, fogszuvasodást és ezekből kiindulva további kellemtlenségeket is okozhat. Ha nem távolítják el időben a fogkövet, akkor az maradandó károsodást tud okozni, hiszen az elpusztult íny és csont nem fog tudni újranőni. Ezért is az egyik legfontosabb fogászati beavatkozás a fogkő eltávolítás.

Az orovosok több módon is kivitelezhetik a fogkő eltávolítást. Az egyik leggyakrabban használt módszer egy ultrahangos depurátorral történik, amelynek segítségével gyorsan és fájdalommentesen lehet eltávolítani a lerakodótt lepedéket, fogkövet. A kevésbé kiterjedt fogkőnél olyakor elegendő csak egy egyszerű polírozás is, mely simává, egyenletessé teszi a fog felszínét, így kisebb az esélye, hogy a fogkő újra kialakuljon. Annak érdekében, hogy megőrizzük a szép és egészséges fogainkat, nagyon fontos, hogy otthon rendszeresen és alaposan végezzünk fogtisztítást. Ez még eredményesebbé és időtállóbbá teszi a fogkő eltávolítást.

Fogorvostól, a fájdalomtól sokan megrettennek, ezért nem keresik fel időben a fogászatokat, csak akkor ha már túl nagy a probléma, de ilyenkor már előfodulhat, hogy esetlegesen nem lehet már megmenteni a fogakat. Azonban a mai modern eszközökkel felszerelt klinikák kezelései szinte teljesen fájdalommentesek és gyorsan elvégezhetőek. A fogkő eltávolítás a rutinkezelések közé tartozik és csak a mi javunkat szolgálja, hiszen a kezelés végeztével fogaink ismét egészségesek és ragyogóan szépek lesznek.