Harapásemelő

Az OK Dentalnál Dunakeszin, sok egyéb kezelés mellett harapásemelő kezelésre is van lehetőség.

Mi is az a harapásemelő?

A harapásemelő sín voltaképpen egy elasztikus borítás, ami a fogazatra helyezés során tompítja és elnyeli a fogak összeszorítása miatt keletkező erőket.

De miért is lehet szükség harapásemelőre?

Harapásemelő alkalmazásával megszűntethető az éjszakai fogcsikorgatás, a rágóizmok kilazításával. Segít megszabadulni a csikorgatással járó zavaró és kellemetlen hangjelenségektől, megakadályozható vele a zománc lepattogzása a fognyakakról, valamint elkerülhető vele a fogak érzékennyé válása is.

Az éjszakai fogcsikorgatás gyakori tünetei, melyek esetében javasolt a harapásemelő:

  • kattogó ízületek
  • fognyaki kopás és érzékenység
  • szájnyitási korlátozottság
  • reggel érzett levertség és fáradtság
  • alvászavarok
  • ismeretlen eredetű arcüregi fájdalmak

Hogyan készül a harapásemelő?

Minden esetben személyre szabott harapásemelőt készítünk, általában a felső fogsorra. Ennek elkészítése legalább egy személyes találkozót igényel, ekkor történik a lenyomatvétel. A harapásemelő műanyagból készül, vastagsága körülbelül 2-4 mm-ig terjedhet.

Kell-e kényelmetlenségekkel számolni a harapásemelő használata során?

A jól elkészített harapásemelő viselése kényelmes, mivel anyaga flexibilis és könnyen tisztítható. A beszédet és a légzésvételt nem zavarja.

A harapásemelővel kezelt, helyesen beállított harapás által az arc szimmetriája is pozitívan változik. Ha a fentebb említett tünetekkel küzd, mindenképp látogasson el az OK Dentalhoz Dunakeszin!