Homokfúvásos polírozás

A megfelelő otthoni szájápolásnak és a rendszeres fogászati ellenőrzéseknek köszönhetően fogaink egészségesek és szépek lesznek. Azonban még a legalapossabb (otthoni) fogápolás sem hoz mindig tökéletes eredményt, hiszen fogaink nem sima, lapos felülettel rendelkeznek, így a nehezebben elérhető, szabad szemmel nem látható helyeken fogkő alakulhat ki. Annak érdekében, hogy megszüntessük a fogkövet, nagy segítségünkre lesz a homokfúvásos polírozás, amely az egyik legátfogóbb fogászati tisztítást teszi lehetővé.

A homofúvásos polírozás egy nagyon egyszerű és teljesen fájdalommentes kezelés. A fog felszínéről képes eltávolítani a fogkő mellett még a legkisebb lerakódásokat, elszíneződéseket, lepedékeket is. A homokfúvásos polírozást egy nagyon erős, nagy nyomású vízsugárral végzik, amely nagyon finom homokszemcséket tartalmaz. Ez lepolírozza, letisztítja a fogfelszínt. Ennek a homokfúvásos polírozás technikának köszönhetően még a nehezen megközelíthető helyeket (barázdák, behúzódások stb.) is alaposan meg lehet tisztítani. Ezzel homokfúvásos polírozás technikával megelőzhetjük a fogkő okozta további kellemetlenségeket, mint az íny vagy a fog gyulladása. Végezetül a fogkő eltávolítása után a fogorvos egyszerűen lepolírozza a fog felszínét, így az sima és egyenletes lesz.

A homokfúvásos polírozás elvégzése után a szokásos fogápolással megőrizhetjük fogaink egészségét, illetve a rendszeres fogászati ellenőrzések, konzultációk segítségével időtállóvá tehetjük az eredményt. A fogkő az egyik leggyakrabban előforduló fogászati probléma, amely ha nincs időben eltávolítva nagyon komoly problémákat okozhat a későbbiekben. A homokfúvásos polírozás azonban hosszú távon is megőrzi fogaink egészségét, így az ismét ragyogó és csodálatos lesz.