Intraorális Röntgen

Az egészséges és ragyogó fogak titka, az alapos és rendszeres szájápolási szokások mellett a kiváló szakemberek, a megfelelően felszerelt rendelők és az átfogó felmérések nyújtotta segítség. Konzultáció során az orvos megállapítja, hogy milyen kezelések szükségesek, valamint a fogak állapotáról még átfogóbb és alaposabb képért a különböző röntgent veszik igénybe. Ezek közül is a legtöbbször alkalmazott az intraorális röntgen.

Az intraorális röntgen széles körben való alkalmazásának egyik oka, hogy nagyon részletgazdag és informatív képet adnak a fogak és a fogak körüli területek állapotáról. A legkisebb kezelésktől (pl. tömés) a legnagyobb munkákig (gyökérkezelés, fogszabályozás stb.) az intraorális röntgen felettébb hasznos, hiszen nagy segítséget nyújt a különböző kezelési tervek elkészítésében. Mivel nagyon részletgazdag felvételt lehet készíteni, így a fogorvos hosszú távon előre is megtervezheti a megfelelő fogászati kezelés folyamatát.

Más röntgen fajtákkal (panoráma, cephalográfos stb.) ellentétben az intraorális röntgen kizárólag egy fogra koncentrál, így pontosan arról a területről kaphatunk alapos képet, amelyet kezelni szeretnénk, ez lehetővé teszi a hatékony és ideális kezelések használatát.

Az intraorális röntgen célzott vizsgálatot tesz lehetővé, így a fogorvosok a legtökéletesebb kezeléseket tudják Önöknek biztosítani. Ennek köszönhetően fogai ismét egészségesek és hosszú távon is varázslatosak maradnak.