Konzerváló fogászat

Fogaink rengeteg módon szerezhetnek kisebb-nagyobb sérüléseket. Balesetből, traumából kifolyólag, ütődés esetén, de akár elöregedett tömések is további problémák kialakulását okozhatják. A legtöbb esetben az ezekből adódó panaszokat könnyedén meg lehet szüntetni, ki lehet javítani anélkül, hogy a maradandó fog sérülne, el kéne távolítani vagy pótlást behelyezni a helyére. Ezt a beavatkozást, melynek a maradandó fogak megőrzése a célja, konzerváló fogászatnak nevezzük.

A konzerváló fogászat közé tartozik minden olyan kezelés, amely elősegíti a maradandó fog javulását anélkül, hogy azt el kéne távolítani. Ilyen megoldások közé tartoznak többek között a különböző tömések, inlay-onlay betétek, a fogkőeltávolítás, valamint a gyökérkezelés is. A konzerváló fogászat elsődleges célja a különböző fogászati panaszok megszüntetése, megfelelő módon való kezelése.

A fogorvosok minden konzultáció során igyekeznek elsősorban konzerváló fogászati kezelésekkel ellátni a betegeket, hiszen a maradandó fogak fontos szerepet játszanak többek között a beszédben (hangképzésben), valamint a hibátlan rágófunkció működésében is. Ennek köszönhetően csak nagyon szélesőséges esetekben nem elegendő a konzerváló fogászati beavatkozások valamelyike.

Annak érdekében, hogy fogaink ismét hibátlanok és panaszmentesek legyenek a fogorvosok mindent megtesznek, hogy a konzerváló fogászat segítségével megőrizzék a maradandó fogak egészségét, szépségét. A konzerváló fogászat lehetővé teszi, hogy fogaink ne csak esztétikusak, hanem egészségesek is legyenek, így a páciensek ismét bátran mosolyoghatnak.

Kapcsolódó kezeléseinkről az alábbi linkre kattintva találnak bővebb információkat:

Fényrekötő esztétikus tömés | Alábélelés | Inlay-Onlay betét (Grádia) |