Protetika

Sajnos előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor egy (vagy több) fogat már nem lehet megmenteni és nincs más lehetőség, csak eltávolítani az(oka)t. Ilyen helyzetek kialakulhatnak többek között nem időben kezelt, letört vagy sérült, illetve rosszul növő fogaknál is. Ezekben az esetekben fontos a fog eltávolítása, hiszen így meg lehet akadályozni a további szövődmények kialakulását, illetve megszüntetni a problémákat, fájdalmat. Azonban a protetika segítségével könnyedén lehet pótolni a hiányzó fogakat, így azok ismét teljesek és szépek lesznek.

A protetika fogpótlások széles választékát nyújtja a pácienseknek, így grantált, hogy mindenki személyre szabott megoldást kap, amely hosszú távon is hatékony és tökéletes eredményt biztosít. Válogathatunk többek között különböző hidak, koronák, rögzített és kivehető protetikai elemek közül, amelyek széles alapanyag változatban érhetőek el, így az esetlegesen valamilyen fém allergiával rendelkezők is meg fogják találni a számukra legjobban megfelelő protetikai megoldásokat.

Az eltávolított fogak nem csak a környező fogak állapotára lehetnek hatással, de a beszédképzésben, illetve a rágásban is nehézségeket okozhatnak, így érdemes megfontolni a protetikai beavatkozást. A modern fogászati technikáknak köszönhetően a mai protetikai megoldások szinte teljesen észrevétlenek, így nem kell attól félni, hogy valaki észre veszi a fogpótlást. A protetika segítségével egy-egy fogat, de akár egész fogsorokat is könnyedén lehet pótolni.

Annak érdekében, hogy visszanyerjük fogaink tökéletes megjelenését, érdemes megfontolni a protetikai megoldások igénybevételét, hiszen a protetika segítségével egyszerűen kiigazíthatóvá válnak a hiányos fogsorok, így ismét nem csak egészségesek, de esztétikusak is lesznek a fogak.