Resectio

A különböző fogászati technikai megoldások gyors fejlődésének köszönhetően manapság már lehetőség van az első körben kihúzásra ítélt fogak megmentésére is. A resectio, már néven gyökércsúcs kezelés, segítségével a fogak egészsége visszanyerhető, így a károsodott foga(ka)t nem kell eltávolítani. A resectio során a szakorvos eltávolítja a fog gyökércsúcsát, majd megtisztítja annak közvetlen környezet, így a beavatkozás után a fogak ismét egészségesek és problémamentesek lesznek.

A resectio, azaz gyökércsúcs kezelés, egy utolsó lehetőséget biztosít a károsodott fogak megmentésére. A kezelés során a szájsebész feltárja a gyökércsúcsot, majd eltávolítja azt, ennek köszönhetően lehetőség van megtisztítani az adott területet. A resectio kezelés tehát képes arra, hogy visszaállítsa az adott fogak egészségét. A kezelés egyszerű, könnyedén kivitelezhető beavatkozás, amelyet helyi érzéstelenítéssel végeznek, ennek köszönhetően teljesen fájdalommentesen kivitelezhető.

Resectio kezelést általában olyan fogaknál szokás alkalmazi, amelyeknél korábban nem vált be a gyökérkezelés, de még lehetőség van azok megmentésére. A kezelésnek köszönhetően a gyökércsúcsnál felgyülemlett baktériumok eltávolításra kerülnek, így a fertőzés, valamint az általa okozott fájdalom megszüntethető. A resectio tehát egy garantáltan hatékony megoldást nyújtó kezelés, amelynek köszönhetően a fogak ismét hibátlanok lesznek.

Annak érdekében, hogy a resectio kezelés végeredménye valóban tartós és hatékony legyen fontos a rendszeres fogászati ellenőrzés, valamint az alapos otthoni ápolás. Ez biztosítja, hogy a fogak hosszú távon keresztül is egészségesek és szépek maradnak. Azoknak, akik esetlegesen félve ülnek be a fogorvoshoz (nem csak resectio kezelésre, de bármilyen fogászati beavatkozásra) érdemes észben tartania, hogy ezek a kezelések csak is az egészségüket javítják és a végeredmény garantáltan gyönyörű lesz.