Szájhigiéniai kezelések

A szájhigiénia fenntartásával megelőzhető a fogkőképződés, amely alapjául szolgál a későbbi fogszuvasodásnak és fogágybetegségek kialakulásának.

Fogkő-eltávolítás

A fogkő nemcsak esztétikailag lehet zavaró, de melegágya a fogbetegségek kialakulásának, ezért rendszeres félévenkénti eltávolítása mindenképpen indokolt. A fogkő-eltávolítás esetén több árnyalatot is fehéredhetnek a fogak.

Fogfehérítés

A fehér szín a biztonságot, az ártatlanságot, a tisztaságot sugározza, a fehér fogak pedig a lehengerlő mosolyt garantálják! Bizonyított tény, hogy a mosoly az egyik legfontosabb tényező külső megjelenésünknél, a fehér fogaktól pedig fiatalabbnak és egészségesebbnek tűnünk. Ráadásul, ha tudjuk, hogy fogaink szépek, gyakrabban merünk nevetni és kacagni – vagyis felszabadultabbak vagyunk.

Fogaink az idő, a korunk előrehaladtával, ill. étkezéseink, és egyéb káros szokásaink okán közvetlenül, jobban, vagy kevésbé, de elszíneződnek.
Az elszíneződésének rengeteg közvetlen oka lehet. okozhatják gyógyszerek, de például a kávé, tea, a színes szénsavas üdítő italok, és a gyümölcslé fogyasztása, de talán az egyik leggyakoribb kiváltó ok a dohányzás.
A közvetlen elszíneződés megelőzhető, de ha megtörtént, akkor is van lehetőség ennek eltüntetésére!

A legújabb, Amerikában kifejlesztett, már peroxidot nem tartalmazó fehérítő rendszerek, más néven a peroxidmentes fogfehérítés egyre nagyobb teret hódít, hiszen fogaink védelme kiemelt jelentőséggel bír.

A peroxidmentes fogfehérítéshez használt zselé kevésbé agresszív, mint a hidrogén-, vagy karbamid-peroxid alapú fehérítő eljárások, mégis képes akár 2-9 árnyalatnyit fehéríteni a fogakon a zománc károsítása és nem utolsó sorban fájdalom kiváltása nélkül.

Ez a módszer fotókémiai eljárással szintén UV fény segítségével végzi a fogaink fehérítését, azok károsítása, és fájdalom okozása nélkül!