Tejfog trepanálás

Az Okdental Dunakeszi fogászat magasan képzett munkatársai több tízéves gyakorlattal exkluzív környezetben szolgálják ki pácienseinket. Rendelőnk szolgáltatásainak széles választéka között a gyermekfogászat is megtalálható. A gyermekfogászat egyik elérhető kezelése a tejfog trepanálás.

A trepanálás a gyökérkezelés egyik első fázisa, mely során a pulpakamra megnyitása történik. Ez a fogászati rutinmunka nagy szakértelmet igényel, mivel a gyökércsatornák gyakran vékonyak.

A tejfog trepanálása, vagyis a tejfog fogbél üregének megnyitása, hasonlít a hagyományos gyökérkezeléshez, mivel a gyulladt szövetet eltávolítjuk, a gyökércsatornát megmunkáljuk, fertőtlenítjük. Azonban a kezelés további folyamata nem egyezik meg a maradó fogak kezelésével, mivel ebben az esetben a cél nem a gyökértömés, hanem a fájdalom mielőbbi megszűntetése. A gyökértömés feloldódó anyagból kell legyen, hogy a tömés a tejfog-gyökerek felszívódását és a maradó fogak előtörését ne zavarja.

Szakorvosaink a gyermekek fogászati problémáit is elhivatottan végzik a csúcstechnológiás gépparkkal rendelkező, családias fogászati rendelőnkben.